Κράτηση
Rooms & Apartments
Tsangarada, Agios Ioannis - Papa Nero beach, Mouressi, Pilion (Pelion) 37012, Greece
Cell: +306972484809, Tel: +302426031624
MHTE: 0726K113K02735-0
Πεζοπορία

Οι καταπράσινες πλαγιές του Πηλίου δίνουν τη δυνατότητα ανάπτυξης και άλλων μορφών τουρισμού και δραστηριοτήτων, όπως η πεζοπορία αφού υπάρχει μεγάλος αριθμός από μονοπάτια, δασικούς και αγροτικούς δρόμους για όσους θέλουν να γνωρίσουν, να εξερευνήσουν και να απολαύσουν με αυτόν τον τρόπο τοποθεσίες εκπληκτικής ομορφιάς, μαγευτικής θέας και κατάφυτες εκτάσεις που τις δροσίζουν τρεχούμενα νερά.

Ενδείκνυται κυρίως τους μήνες της ʼνοιξης και του Φθινοπώρου. Ακόμα και τους Χειμερινούς μήνες για το Νότιο Πήλιο.

Τα περισσότερα μονοπάτια είναι σηματοδοτημένα και δεν χρειάζεται να είναι κάποιος εξειδικευμένος ορειβάτης ή περιπατητής καθώς είναι κατάλληλα και βατά για όλους τους επισκέπτες. Υπάρχουν βέβαια και εκείνα τα οποία έχουν κάποιο μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας και απευθύνονται σε πιο έμπειρους.

Καλό θα είναι πάντα οι ενδιαφερόμενοι, πριν από την πεζοπορία τους, να ελέγχουν τις καιρικές συνθήκες, να ενημερώνουν κάποιον γνωστό τους ή τον ξενοδόχο και να έχουν τον κατάλληλο εξοπλισμό όπως:

- Παπούτσια άνετα και να μη γλιστράνε

- Κάποιο μικρό σακίδιο

- Φαρμακείο

- Νερό

- Φαγητό η μπάρες δημητριακών

- Καπέλο

- Αντιανεμικό

Για τον περισσότερο κόσμο οι έννοιες «καλοκαίρι» και «νησί» πηγαίνουν μαζί. Οι Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και το Ιόνιο γεμίζουν ασφυκτικά με κόσμο. Ομορφιές, όμως, υπάρχουν και στην ηπειρωτική Ελλάδα. Το Πήλιο, το βουνό των Κενταύρων είναι ιδιαίτερα γνωστό για το χιονοδρομικό κέντρο που έχει στα Χάνια και για το νόστιμο σπετζοφάι που μπορεί να ζεστάνει και την πιο κρύα ημέρα.
 


 
 
site created and hosted by