Reservation
Rooms & Apartments
Tsangarada, Agios Ioannis - Papa Nero beach, Mouressi, Pilion (Pelion) 37012, Greece
Cell: +306972484809, Tel: +302426031624
MHTE: 0726K113K02735-0
Strand Papanero
Papanero beach bevindt zich tussen Agios Ioannis en Damouhari, twee dorpen die behoren tot de gemeente Mouresi, aan de noordoostelijke kant van het Pilion schiereiland, dat in continentaal Griekenland ligt, ongeveer halverwege tussen de grote steden Athene en Thessaloniki.

Het Pilion schiereiland is een deel van de prefectuur van Magnisia, dat op zijn beurt behoort tot de regio Thessalië.Magnisia is het gebied rondom de Pagasitische Golf (Pagasitikos Kolpos) met als hoofdstad de havenstad Volos. De Sporaden eilanden net ten oosten van het Pilion schiereiland (Skiathos, Skopelos en Alonnisos om alleen de belangrijkste drie te noemen) behoren ook tot Magnisia. 

Het schiereiland ligt dus tussen de zeer kalme wateren van de Pagasitische Golf in het westen, en de vaak wat ruigere Egeïsche Zee in het oosten.

Het Pilion schiereiland is een zeer bergachtig gebied. Het noordelijke deel van het schiereiland net ten oosten van Volos heeft bergtoppen tot 1600 meter boven de zeespiegel
(en welbekende ski-mogelijkheden tijdens de winter).
Als gevolg van dit bergachtig reliëf is de kust vrij steil, vooral aan de oostelijke zijde, en heeft ze prachtige baaien en stranden, waarvan Papa Nero het langste en waarschijnlijk het beste is in ABC-termen (combinatie van Accessibility, Beauty and Calmness - Toegankelijkheid, Schoonheid en Rust). 

Het strand zien op youtube

Vervoer naar Papanero, Pilion, Griekenland

After spending time in Greece this summer, I`ve constantly been slammed by questions from travelers with one eye on their vacations and another on Greece`s financial crisis.
Is it safe to travel to Greece right now

 


 
 
site created and hosted by